Flitsende start en flitsende finish Minimarathon Ten Boer

Op 24 augustus vond de vijfenveertigste Rabobank Minimarathon, de vierde loop van het BuurContact Loopcircuit, plaats. Een wedstrijdloop over tien kilometer en een recreatieloop over 5,3 kilometer. Met codes oranje en rood voorspelden de weerprofeten weinig goeds voor de avond, hoewel de buienradar maar langzaam naar het noorden trekkende regenfronten liet zien.

De lopers hadden blijkbaar voldoende vertrouwen in het doorgaan van het evenement, want ze kwamen in grote getale op met 257 deelnemers. Toch dreigde het nog mis te gaan,  toen even voor 19.00 uur een onweersbui dreigde en de organisatie besloot de start een kwartier uit te stellen. Met enorme windstoten brak vervolgens een heftig noodweer uit met plensbuien. Gelukkig was de bui na een kwartier weer verdwenen en kon toch gestart worden met de jeugdloop met 49 enthousiaste deelnemers.

Daarna volgde met uiteindelijk een half uur vertraging de start van grote Minimarathon. Aan de 5,3 kilometer recreantenloop nam onder meer deel de marathonschaatster Foske Tamar van der Wal uit Groningen. Zij finishte als snelste dame. De snelste heer was Mark van Ginkel uit Ten Boer. De recreantenloop trok 83 deelnemers.

De wedstrijdloop over ongeveer 9,8 kilometer - door de regen was het parcours door het Ten Boersterbos te glad en moest het parcours iets ingekort worden -  trok 125 heren. Bij de senioren was Dries Ameling uit Stedum de snelste in 33 minuten en 12 seconden met 19 seconden voorsprong op Jan Venhuizen uit Smilde en met Gerben Vermij uit Leens als derde in 34 minuten en 16 seconden. Bij de heren 40+ was Pieter Jan Kooi uit Loppersum de snelste in 36 minuten 22 seconden voor Emile Nales in 37 minuten en 42 seconden en Wubbo Gremmer uit Winschoten in 37 minuten en 55 seconden. Bij de heren 50+ was de uitslag: eerste Klaas Brouwer uit Zuidbroek in 37 minuten en 10 seconden, tweede Simon Hendrichs uit Delfzijl in 37 minuten en 24 seconden en derde Kees Groenendijk uit Haren in 37 minuten en 43 seconden. Tot slot  de heren de 60+. Hier werd Karel Edens uit Groningen winnaar in 38 minuten en 49 seconden voor Menno Fritsma uit Groningen in 40 minuten en 11 seconden en Posthumus uit Hoogezand in 44 minuten en 47 seconden.

Bij de dames hadden zich 49 deelneemsters gemeld voor de wedstrijdloop.  Snelste dame in de categorie tot 40 jaar was An Bennema uit Groningen in een tijd van 39 minuten en 57 seconden voor Erika Broekema uit Groningen in 43 minuten en 10 seconden en Wanda Evertsz uit Delfzijl in 44 minuten en 43 seconden.  Bij de dames 40+ was Christien Koning uit Groningen zoals zo vaak de snelste in 41 minuten en 27 seconden voor Simone Bennema uit Eenrum in 42 minuten en 28 seconden en Elise Kool uit Loppersum in 45 minuten en 22 seconden. Tot slot was in de categorie 50+ Margriet Taselaar uit Uithuizen de snelste in 49 minuten en 19 seconden met Frouk van Dijken uit Loppersum als tweede in 50 minuten en 57 seconden en Sabina Oudman uit Bedum als derde in 51 minuten en 54 seconden.

Uiteindelijk is het tijdens de loop droog gebleven en konden de deelnemers weliswaar met een half uur vertraging na ontvangst van een flesje sportdrank, fruit en een mooi loopshirt tevreden huiswaarts keren.

- uitslagen 45e minimarathon Ten Boer, maandag 24 augustus 2015
- foto's 45 minimarathon Ten Boer, maandag 25 augustus 2015


By Joomla 1.6 templates