Gerard Vos en Marjan Oostinga winnen Steemer Omloop

De veertiende Steemer Omloop, de tweede loop van het Buurcontact Loopcircuit 2015, is weer een groot succes geworden. Het nieuwe clubhuis van ijsvereniging Stedum "Moarstee" werd gelijk op de proef gesteld. Alle lopers waren er om in te schrijven en werden er voorzien van startnummers en chips. Het was even wennen nadat jarenlang de sporthal voor de inschrijving werd gebruikt maar iedereen stond om 17.00 uur aan de startlijn.

De wedstrijd werd onder wisselende weersomstandigheden gelopen door de 243 deelnemers die met wat voor- en tegenwind allemaal redelijke tijden liepen al was het parcours iets langer door werkzaamheden in de straten van Stedum. Begeleid door een waterige zonnetje en bewolking werd door en rond Stedum de vijf en tien kilometer gelopen. Voorafgaand aan de loop ging de basisschool jeugd van start met hun sponsorloop. Er werd vijftien minuten gelopen om zo geld in te zamelen voor de Stichting Make a Wish. Aangemoedigd door het vele publiek, vaders, moeders, opa's en oma's werden er vele rondes gelopen. Na afloop was er een medaille en drinken met de een snelle Jelle koek als beloning.

Om 17.00 uur werden de deelnemers weggeschoten door een ambassadeur van de Rabobank, Betty Burema en oud bestuurslid van de ijsvereniging Stedum Bernard Hofman. Overall waren het Gerard Vos en Marjan Oostinga die als eersten terugkeerden na de twee ronden van vijf kilometer te hebben volbracht. Bij de tien kilometer senioren kwam Gerard Vos uit Appingedam als eerste over de finish, gevolgd door Gerben Vermeij uit Leens. Derde werd Taco Schaaf uit Groningen. Bij de dames senioren werd er fel gestreden om het hoogste schavot. Het was Gwenda Vasse uit Groningen die de finishboog als eerste bereikte gevolgd voor Anjette Kruize uit Groningen en Wilma de Vries eveneens uit Groningen. Bij de heren 40+ werd Jos Richie uit Groningen 1e, gevolgd door Harie Pot uit Groningen en Lopster Pieter-Jan Kooi. Bij de heren 50+ won Simon Hinrichs uit Delfzijl, gevolgd door sponsor van het BuurContact loopcircuit Henk Por uit Groningen. Peter Berghuis uit Zuidlaren finishte als derde. Bij de heren 60+ was het een spannende strijd. Na 44.58 min kwam Hans van Zanten uit Groningen als eerste over de streep gevolgd door Jan Posthumus uit Hoogezand. Derde werd de Groninger Henk Smit, bekend van Klouk. Bij de vrouwen 40+ viel de overwinning te vieren door Marjan Oosting uit Eelde gevolgd door Christien Koning uit Groningen. Simone Binnema  uit Eenrum mocht op de derde plek van het ereschavot plaatsnemen. De klasse vrouwen 50+ werd geheerst door Margriet Taselaar uit Uithuizen. Tineke Roorda uit Westeremden, die tevens met een waardebon van 100 euro van sponsor Lopers Company naar huis ging, werd tweede en als derde kwam Jeannet Bakema uit Loppersum over de finish.

- uitslagen Steemer Omloop, zaterdag 9 mei 2015
- foto's Steemer Omloop, zaterdag 9 mei 2015
- foto's Steemer Omloop, zaterdag 9 mei 2015 door Harm Jan Kors

By Joomla 1.6 templates